maandag 13 juli 2009

Aarbeienlikeur

Neem een schone flinke pot die goed dicht kan worden afgesloten (inhoud bijvoorbeeld 1 of 2 liter).
Vul de pot voor de helft met een goede kwaliteit aardbeien (Eko?), daarbovenop tot een centimeter of wat onder de rand van de pot gewone kristalsuiker.
Schenk nu voorzichtig zoveel witte rum in de pot dat de pot helemaal gevuld is.
Sluit de pot goed af en schud zodat de suiker oplost. De suiker zal niet meteen allemaal oplossen, maar schud de eerste week iedere dag eventjes. Doe dat wel voorzichtig.
Laat alles op een iets warme plaats in het donker staan voor ongeveer 2 tot 3 maanden. Zeef dan de vloeistof (likeur!) in een schone pot en voeg er eventueel nog wat rode kleurstof aan toe. Schenk de likeur in mooie, kleine flesjes en drink deze bij bijzondere gelegenheden of geef ze weg! Deze likeur is mierzoet, heel geurig en erg lekker!
Proost.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten