vrijdag 29 mei 2009

Chimay

In Belgiƫ zijn erg veel bieren te krijgen, en ik wil hier een aantal van deze prachtige schatten uit de bierwereld omschrijven en hoe ze gedronken moeten worden.

Chimay
Chimay is samen met Westmalle de grootste producent van trappistenbieren. Chimay is internationaal de bekendste.
De abdij van Scourmont, gelegen nabij de franse grens, is in 1850 opgericht. De brouwerij volgde in 1862.
____________________________________________________________________
Chimay blond
  • Type: trappist tripel
  • Alcohol: 8% vol
  • Gisting: hoog

Bijzonderheden: de door de trappistenmonniken gebrouwen blonde tripel, ook wel Capsule blonde genoemd, of gewoon Chimay goud, hergist op de fles. Het bier bier heeft een wat zoetig aroma met een beetje hoppigheid. De smaak is bitterzoet en vloeit uit in de hopbitterige nasmaak. Deze tripel heeeft een smaakevolutie. De body is stevig en rond.
____________________________________________________________________
Chimay rood

  • Type: trapist dubbel
  • Alcohol: 7% vol
  • Gisting: hoog
Bijzonderheden: De capsule rouge heeft een wat karamelzoetig aroma. De smaak is zoetig, stevig en rond. De nasmaak is bitterzoet. Chimay rood is roodbruin van kleur en heeft een smaakevolutie.
_____________________________________________________________________
Chimay blauw

  • Type: trappist donker
  • Alcohol: 9% vol
  • Gisting: hoog
Bijzonderheden:  Chimay Blauw werd in 1948 als kerstbier gecreerd. Het is een donker bruin sterk bier met een fruitig machtig aroma van verse gist en heeft een alc. vol. van 9% en moet op keldertemperatuur (10 a 12C) geschonken worden. 

ik zal later over weer wat andere bieren wat vertellen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten